Martta och Eero: en finsk familj under kriget 1939-1944

Umeå universitetsbibliotek uppmärksammar Finlands hundraårsjubileum i år och bjuder in till lunchföreläsningar på föreläsningsytan "Balkongen" i nära anslutning till Forskningsarkivet. Först ut som föreläsare är historikern Marja Taussi-Sjöberg som onsdag 8 november kl. 12:00-12:45 berättar om sina föräldrars liv under andra världskriget.
Välkomna!

Under rubriken 100 nyanser av Finland uppmärksammar Umeå universitetsbibliotek Finlands 100 år av självständighet. Under hösten hålls två lunchföreläsningar samt små utställningar runt om i bibliotekets lokaler. Materialet i utställningarna är hämtade ur universitetsbibliotekets samlingar av böcker och arkivmaterial. Utställningarna pågår fram till 15 januari 2018.

Mer om lunchföreläsningarna hittar du här.