Vad vill du att vi skall digitalisera?

Ett klick bort är en webbaserad tjänst där du kan önska digitalisering av äldre böcker ur Umeå universitetsbiblioteks samlingar. Böckerna skall vara tryckta före 1920.
Fram till den 15 oktober finns möjlighet att föreslå vad ur universitetsbibliotekets stora boksamling som skall digitaliseras.
Läs mer om projektet Ett klick bort eller besök universitetsbibliotekets monter under Släktforskardagarna på Nolia 20-21 augusti så berättar vi mer om projektet.

Folkbiblioteken i länet och Universitetsbiblioteket har inom ramen för ett projekt startat en tjänst som heter Ett klick bort, en webbaserad tjänst som utifrån Umeå universitetsbiblioteks samlingar av tryckt litteratur (utgiven för 1920), låter användarna styra vad som digitaliseras. Tjänsten är kostnadsfri för användarna.
Enskilda användare kan under projektperioden dvs fram till och med den 15 oktober 2016 enkelt föreslå och rösta på böcker att digitalisera. Varje månad väljs de mest efterfrågade verken ut, digitaliseras och görs fritt tillgängliga.
Via länken kommer du till startsidan och sökrutan http://www.foark.umu.se/ett-klick-bort/sok  Om du är intresserad av att veta mer besök då gärna Universitetsbibliotekets monter 215 på Nolia under släktforskardagarna i Umeå 20-21 augusti.